Hooggevoeligheid
wp544e5abf.png

Begeleiding

 

Hooggevoeligheid

 

Mindfulness

 

Cursus in Wonderen

 

Attitudinal Healing

 

Interviews

 

Contact

 

 

wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp9701db08_0f.jpg

Begeleiding&Inspiratie

 Home

 

wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
HOOGGEVOELIGHEID  |  WAT IS HOOGGEVOELIGHEID?  |  BOEKEN, ARTIKELEN EN LINKS  |  KOSTEN

 

Graag begeleid ik je, vanuit mijn werk bij het Instituut EszenzZ (www.eszenzz-centre.nl), bij het omgaan met hooggevoeligheid in je leven en werk. Ongeveer één op de vijf mensen is hooggevoelig of hoogsensitief (HSP). Het is een kwaliteit die voor jezelf, voor je omgeving en de maatschappij van belang is. Maar vaak wordt het niet zo ervaren. En hebben we vooral er vooral 'last' van. We voelen ons 'eenzaam' en 'anders'. En hebben het gevoel het niet allemaal aan te kunnen, zwak te zijn en niet te voldoen aan  de verwachtingen van de maatschappij. Dit leidt tot een negatief zelfbeeld en heeft als gevolg dat veel hoogsensitieve mensen ofwel een teruggetrokken leven leiden of zich zo goed mogelijk aanpassen aan de gangbare normen. Dit aanpassen is zwaar en kan leiden tot een burn-out of overspannenheid. In beide gevallen betekent het dat je niet in staat bent om je op je eigen manier uit te drukken in het leven en jouw specifieke kwaliteiten en gaven aan te bieden.

Vanuit mijn ervaring met hooggevoeligheid begeleid ik je op een liefdevolle en praktische manier bij het omzetten van de lasten die je ervaart tot kwaliteiten die je in kan zetten in je werk en leven.

In de begeleiding wordt een brug geslagen tussen therapie en spiritualiteit. Dit betekent dat we kijken  naar de totale mens en dat we werken met zowel persoonsgerichte therapievormen (die gericht zijn op het versterken van je identiteit) als met Zijns-gerichte methoden (die meer gericht zijn op het ervaren van je wezenlijke aard, je 'zijn')  

Doel van het traject is:

*het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf en je functioneren

*het transformeren van beperkende overtuigingen

*bewustwording van je lichaam en je eigen identiteit.

*vermindering van de lasten die je ervaart                                                                             (scroll verder)       

*ontstaan van ruimte om vermogens en kwaliteiten in werk en leven in te zetten

Dit betekent dat na het volgen van dit traject, je in staat bent om deel te nemen aan het dagelijks bestaan op een manier, die bij je past en die bevredigend en effectief is. En dat je je 'thuis' voelt in het leven.

De leergang bestaat in principe uit acht tot tien sessies.

De kosten per sessie zijn 75 euro (100 euro (excl. BTW) bij vergoeding door werkgever). Voor mensen met een uitkering is een lager tarief mogelijk.
Duur sessie: 1 á 1.5 uur.
Locatie: Amterdam of  Bussum

Een gratis kennismakingsgesprek is altijd mogelijk. Iedere dinsdagochtend is er een inloopspreekuur bij het Instituut Eszenzz (www.eszenzz-centre.nl) in Amsterdam. Wel graag van tevoren een afspraak maken!