wp544e5abf.png

Begeleiding

 

Hooggevoeligheid

 

Mindfulness

 

Cursus in Wonderen

 

Attitudinal Healing

 

Interviews

 

Contact

 

 

wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp9701db08_0f.jpg

Begeleiding&Inspiratie

 Home

 

wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
wp5533b116.gif
BEWUST OUDERSCHAP  |  BIJEENKOMSTEN  |  INDIVIDUELE BEGELEIDING   


'De schoonheid van bewust ouderschap is dat het je onmiddellijk kan terugbrengen in de dimensie waar de dingen zijn zoals ze zijn, met een bepaalde mate van openhartige acceptatie.'Jon Kabat-Zinn

Bewust ouderschap gaat ervan uit dat wij als ouder een keuze hebben. Kiezen we voor groei en transformatie? Voor liefde en verbinding? Of luisteren we naar de stem van ons ego en blijven we gevangen in oude patronen en overtuigingen?

Het ouderschap biedt een enorme kans. Als we leren om bewust aanwezig te zijn en te kijken naar onze reacties en patronen krijgen we zicht op onze overtuigingen. En juist in het opvoeden komen deze aan het licht. Voel je je gestrest of onvrij? Merk je dat je vaak bezorgd bent? Of vind je het lastig om je kind los te laten en ruimte te geven?
Door je bewust hiervan te zijn, te luisteren naar je hart en aanwezig te zijn in het 'nu', kun je vrijheid én verbinding ervaren in het ouder-zijn. Je kunt je overtuigingen loslaten en het ouderschap ervaren als een oefening om dieper in jezelf te zoeken naar mogelijkheden en reacties die voorbijgaan aan de grenzen van je ‘ik‘ en je persoonlijkheid.  

Ik begeleid ouders op het pad van bewust ouderschap, met behulp van de methode van Attitudinal Healing. Attitudinal Healing betekent letterlijk 'het helen van je innerlijke houding'. De methode is gebaseerd op het inzicht dat hoe wij ons voelen niet veroorzaakt wordt door wat er gebeurt, maar door onze gedachten hierover. En hierin hebben wij een keuze, hoewel wij ons in eerste instantie vaak niet bewust zijn van onze gedachten. Ons kind hoeft niet te veranderen, wij hoeven niet te veranderen; het enige dat om verandering vraagt is hoe wij over onszelf denken!

Mijn inspiratiebronnen bij de begeleiding, naast Attitudinal Healing, zijn: Een Cursus in Wonderen, Byron Katie, Marshall Rosenberg, Echhart Tolle en andere universele, spirituele leringen.

Voor data en locatie van de volgende serie bijeenkomsten, klik op 'bijeenkomsten'.
Voor individuele begeleiding, klik op 'individuele begeleiding'.